Hrachová omáčka

chutná omáčka z rastlinných surovín

Veľmi ma baví skombinovať tradičné recepty s menej tradičnými, ale o to výživnými surovinami. Takto vznikol aj tento recept. Základ som našla v aprílovom čísle časopisu F.O.O.D.

Priznám sa, že mi tak chutí, že dnes som mala túto omáčku s celozrnným chlebom na obed ako hlavné jedlo. A poriadne som sa z nej najedla. Inokedy ju podávam ako omáčku k rastlinnej fašírke.

Budeme k tomu potrebovať:

  • 500 g čerstvý hrachu
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 200 ml rastlinného mlieka
  • 3 lyžice cícerovej múky
  • 1 lyžička soli

kôpor

Postup na prípravu:

  • na oleji opečiem nakrájanú cibuľu a cesnak,
  • pridám kôpor, hrach a zalejem s vodou, tak, aby zakryla zeleniny,
  • v malej nádobe dobre premiešam cícerovú múku a papriku s mliekom, zmes nalejem k zeleninám,
  • celé podusím asi 15 minút, počas zamiešam a podľa chuti osolím.

Vyskúšaj aj ty, dobrú chuť.

Celozrnné mango bowl
výživné raňajky, a predsa vegánske
 - Raw Šéf