Používame cookies pre Váš lepší zážitok. Pre prispôsobenie sa novej smernici o ochrane osobných údajov, Vás musíme požiadať o súhlas s nastavením cookies.
Hrachová omáčka
chutná omáčka z rastlinných surovín
Veľmi ma baví skombinovať tradičné recepty s menej tradičnými, ale o to výživnými surovinami. Takto vznikol aj tento recept. Základ som našla v aprílovom čísle časopisu F.O.O.D.
Priznám sa, že mi tak chutí, že dnes som mala túto omáčku s celozrnným chlebom na obed ako hlavné jedlo. A poriadne som sa z nej najedla. Inokedy ju podávam ako omáčku k rastlinnej fašírke.
Budeme k tomu potrebovať:
- 500 g čerstvý hrachu
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička sladkej papriky
- 200 ml rastlinného mlieka
- 3 lyžice cícerovej múky
- 1 lyžička soli
kôpor
Postup na prípravu:
- na oleji opečiem nakrájanú cibuľu a cesnak,
- pridám kôpor, hrach a zalejem s vodou, tak, aby zakryla zeleniny,
- v malej nádobe dobre premiešam cícerovú múku a papriku s mliekom, zmes nalejem k zeleninám,
- celé podusím asi 15 minút, počas zamiešam a podľa chuti osolím.
Vyskúšaj aj ty, dobrú chuť.
Celozrnné mango bowl
výživné raňajky, a predsa vegánske