Používame cookies pre Váš lepší zážitok. Pre prispôsobenie sa novej smernici o ochrane osobných údajov, Vás musíme požiadať o súhlas s nastavením cookies.
Kelové ragú
čerstvý a výdatný obed z rastlinných surovín
Jednoduchý, rýchly, chutný recept na kelové ragú. Ragu má tri hlavné suroviny: kel, tekvica a šošovica. Všetky tri suroviny sú lacné a dostupné. Radosť je z nich variť. Tento recept iste si obľúbiš aj ty!
Budeme potrebovať:
- 100g nasekaného kučeravého kelu
- 200 g hnedej šošovice
- 1-2 bobkové listy
- 500 g tekvice
- 1 lyžica oleja
- 2 lyžice olivového oleja
- Šťava z 1 citróna
- 2-3 listy šalvie
- 1 lyžička rasce
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1-2 lyžice mletej červenej papriky
- Soľ
Postup:
- Šošovicu s bobkovým listom uvarím na mäkko (alebo do mäkka) a scedím.
- Tekvicu nakrájam na väčšie kocky a na rozohriatej panvici ju krátko upražím. Pridám koreniny (okrem šalvie), podlejem trochu vodou, osolím a až teraz pridám šalviu. Zakryjem pokrývkou a nechám to dusiť.
- Keď je tekvica mäkká, premiestnim ju do väčšej misy, pridám šošovicu a zľahka to premiešam.
- Na uvoľnenú panvicu nasypem kel, podlejem trochu vodou, zakryjem pokrývkou a nechám ho dusiť.
- Do malej fľašky nalejem olivový olej a citrónovú šťavu. Fľašku uzavriem a poriadne ňou zatrepem. Omáčka je hotová.
- Do misy pridám kel a celé to zalejem omáčkou. Pred podávaním to ešte ozdobím tekvicovými semienkami.
Dobrú chuť!
Letná zábava s deťmi
Gastrofest v Kamoči inak