Kelové ragú

čerstvý a výdatný obed z rastlinných surovín

Jednoduchý, rýchly, chutný recept na kelové ragú. Ragu má tri hlavné suroviny: kel, tekvica a šošovica. Všetky tri suroviny sú lacné a dostupné. Radosť je z nich variť. Tento recept iste si obľúbiš aj ty!

Budeme potrebovať:

  • 100g nasekaného kučeravého kelu
  • 200 g hnedej šošovice
  • 1-2 bobkové listy
  • 500 g tekvice
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Šťava z 1 citróna
  • 2-3 listy šalvie
  • 1 lyžička rasce
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1-2 lyžice mletej červenej papriky
  • Soľ

Postup:

  • Šošovicu s bobkovým listom uvarím na mäkko (alebo do mäkka) a scedím.
  • Tekvicu nakrájam na väčšie kocky a na rozohriatej panvici ju krátko upražím. Pridám koreniny (okrem šalvie), podlejem trochu vodou, osolím a až teraz pridám šalviu. Zakryjem pokrývkou a nechám to dusiť.
  • Keď je tekvica mäkká, premiestnim ju do väčšej misy, pridám šošovicu a zľahka to premiešam.
  • Na uvoľnenú panvicu nasypem kel, podlejem trochu vodou, zakryjem pokrývkou a nechám ho dusiť.
  • Do malej fľašky nalejem olivový olej a citrónovú šťavu. Fľašku uzavriem a poriadne ňou zatrepem. Omáčka je hotová.
  • Do misy pridám kel a celé to zalejem omáčkou. Pred podávaním to ešte ozdobím tekvicovými semienkami.

Dobrú chuť!

Letná zábava s deťmi
Gastrofest v Kamoči inak
 - Raw Šéf