Kurz raw vegánskej kuchyne

Od smoothie cez polievku, hlavné jedlo až po dezert

24. novembra 2018 sme organizovali kurz raw vegánskej kuchyne pod vedením šéfkuchára Istvána Vargu v dunajskostredskej kaviarni Buena Coffee House. Najprve sme sa občerstvili lahôdnym turmixom pripraveným profesionálnym vákuovým mixérom, a pustili sme sa do práce. V priebehu niekoľkých hodín sme stvorili trojhodovú raw vegánsku večeru.

Od šéfkuchára sme sa dozvedeli, že raw vegánske jedlá sa nám oplatí pripraviť pomocou profesionálnych strojov. Ušetríme si tým čas, a výsledok "varenia" bude chutnejší. Vysvetlil nám však aj to, že rovnako dôležité sú staroslivo vyberané ingrediencie. Na kurze sme používali zrná, sušené ovocie, rastlinné maslo zakúpené v bezodpadovom obchodíku nachádzajúcom sa v priestoroch kaviarne Buena Coffee House.

Polievka, nátierka a omáčka boli - napriek tvrdým ingredienciám - krémové. Krémovosť sme dosiahli pomocou profesionálneho vysokovýkonného mixera. Polievku sme zdobili chrumkavým cuketovým chipsom. Celé menu bolo raw vegán, vrátane cuketového chipsu, ten sme "piekli" v sušičke.

Na kurze panovala dobrá nálada, šéfkuchára sme celý čas bombardovali otázkami. Naučili sme sa veľa praktických vecí o raw vegánskej kuchyni. Niektorí z účastníkov už na druhý deň zdielali fotky o svojej prvej raw vegánskej torte, či krémovej raw polievke. Som presvedčená, že dunajskostredský kurz bude mať pokračovanie. Ak si dostal chuť, daj vedieť, rada organizujem raw vegánsky kurz práve v tvojom meste!

ďalší článok