Sladkosti bez výčitiek, plné života a energie

raw vegánske guľôčky

Raw guľôčky mám rada. Mám na to niekoľko dôvodov. Po prvé sa nemusím báť, že sa mi nepodaria. Myslím si, že je to celkom dobrá správa pre takých perfekcionistov, aká som aj ja. Po druhé, ingrediencie sú zameniteľné, čiže z rovnakého základu môžete pripraviť niekoľko variantov. Výsledok bude krásny tanier farebných guľvôčok. A to je tretí dôvod, prečo ich mám rada. Sú chutné, zdravé a dekoratívne. Aké iné nároky by sme ešte na dezert mohli mať? Vyskúšajte ich aj vy! Na prípravu budete potrebovať mixér, väčší tanier na miešanie a dekoratívny tanier na servírovanie.

Recept na prípravu farebných raw vegánskych gulkov
  • Sušené datle, marhule alebo hrozienka
  • Strúhaný kokos
  • Orechy - vlažské alebo pekánové

Datle alebo iné sušené ovocie potrebujeme trošku zmäkčiť, preto ich namočíme na niekoľko hodín. Potom ich scedíme, vložíme do mixéra, pridáme troška vody a dôkladneme rzomixujeme. Dostaneme tak sladkú pastu, do ktorej namiešame strúhaný kokos a mleté orechy. Takto pripravený základ je už dokonalý, a môžeme z neho formovať gulky, prípadne ho podľa vlastnej chuti dochutiť vanilkou, rumom alebo škoricou. Ak na prípravu sme použili datle, nemusíme pridávať cukor. Ak sme však na prípravu použili iné sušené ovocie, a chceme sladšiu pastu, tak namiesto cukru odporúčam použiť sirup z agáve alebo ryžový sirup.

Rôzne farebné varianty pripravíme tak, že hotové gulky obalýme v kokose (biely variant), v rozdrvenej pistácii (zelený variant), v kakaovom prášku (hnedý variant) alebo v pomletých sušených malinách (červený variant).

Čítať ďalej